Pas godt på din bil

Danmark er på mange måder et dejligt sted at bo, men på grund af vejret – hyppig regn samt store temperaturudsving fra vinter til sommer – kan det godt være svært at passe ordentligt på de ting, man er glad for. Eksempelvis sin bil. Selvom biler selvsagt er lavet til at stå ude og dermed modstå al slags vejr, holder den sig selvfølgelig pæn i længere tid, hvis den bliver passet ordentligt på. Vi skal her se på nogle af de mest effektive, gode ting, som du kan gøre for din bil for at forlænge dens levetid. Læs med her og bliv klogere – nogle af rådene kan du implementere med det samme, mens andre måske kræver lidt mere overvejelse eller opsparing.

Lak og metal

Noget af det første, som kan tage skade af vind og vejr, er bilens lak og metal. Begynder lakken først at ruste og skalle af, ser det ikke særlig pænt ud, og helhedsindtrykket påvirkes hurtigt negativt. Der findes heldigvis rigtig mange billige midler på markedet, og dette er altså ikke noget, som er svært at forebygge allerede i dag.

Medmindre du er fuldstændig hjemme i at pleje din bil allerede, kan det godt betale sig at forhøre sig hos en professionel. Både i forhold til selve produktet og til fremgangsmåden, så du får det bedst mulige resultat.

Vinter-/sommerhjul

Noget af det allervigtigste, når det handler om at holde sin bil ajour og klar, er hjulene. Det er dem, som i allerhøjeste grad skal passe til årstiden, de skal ikke være for gamle, og med andre ord er det bare ikke dér, du skal spare.

Først og fremmest skal du sørge for at skifte til henholdsvis vinter- og sommerhjul rettidigt. Dette punkt hører ikke under bilpleje på samme måde som de øvrige, men det er en så essentiel del af at passe på sin bil og sig selv, at det alligevel skal have sin plads her på listen.

Sørg desuden for, at dæktrykket er korrekt, og at dækkene ikke bliver for slidt.

Dobbelt carport

Noget af det allerbedste, du kan gøre for din bil, er at give den et overdækket sted at stå, når den holder stille. Her er en dobbelt carport et helt sublimt valg. Således sikrer du, at din bil kan stå i ly for regn, sne og det værste blæst, og det er altså noget, som batter, når det handler om at forlænge bilens levetid.

Fordelene ved at vælge en dobbelt carport frem for en enkelt carport er naturligvis størrelsen. Har du to biler, kan de være der begge to, og hvis du kun har én bil, efterlader det rigeligt med plads til cykler, grill, motorcykel eller hvad du ellers har, som fortjener en god, tør plads.

Med en dobbelt carport får du plads til at passe på alt det, du er glad for. Følg genvejen ovenfor og se, hvilke muligheder der er.