Gør et godt indtryk med forhaven

Ser indgangspartiet ved dit hjem en smule trist ud? Er garagen dårligt vedligeholdt? Vil du gerne have, at husets ydre matcher den charme, der er indenfor? Her giver vi dig nogle få tips til, hvordan du kan shine din indkørsel op uden at bruge hele husholdningsbudgettet.

Hold orden udendørs

Til at starte med skal du starte med at rydde op. Det fungerer ligesom indenfor i huset; hvis du skal have gæster, rydder du med garanti op først, og sørger for, at alting ligger på sin plads. Gør det samme udenfor, og sørg for, at de ting, du bruger i haven, har en fast plads, så du altid kan finde det, og så det ikke ligger og roder midt i indkørslen. Hvis du har børn, kan det sikkert ses på indkørslen. Diverse køretøjer i plastic, vandpistoler eller dele til udendørsspil har det af uforklarlige årsager med at finde vej til alle steder i haven og indkørslen. Du kan med fordel bygge en stor kasse, hvor alt legetøjet kan puttes i, når det ikke er i brug. Det er langt nemmere at bede dine børn om at rydde op, når der rent faktisk er et bestemt sted, hvor de skal lægge deres ting.

Fjern ukrudtet

Få ting kan forværre udseendet på en forhave som ukrudt i alle kroge og bede. Her er der ingen vej uden om det hårde arbejde, du skal i gang med at luge. Det samme gælder, hvis der blandt fliserne i indkørslen er ukrudt. Har fliserne fået et slidt udtryk, kan du nemt ændre på dette ved at bruge fliserens. Det er ganske simpelt at bruge, og hvis du ikke har mod på et gøre det manuelt, kan du hos de fleste byggemarkeder leje en maskine, så det er klaret endnu hurtigere. Du skal selvfølgelig også sørge for, at græsset er slået, og at hækken ind til naboen ser pæn ud.

Giv garagen en overhaling

Hvis du har en lille terrasse med havemøbler i din forhave, gør det en kæmpe forskel, at møblerne bliver skuret og skrubbet, og at betrækket på hynderne bliver vasket. Et større projekt kunne være at smukkesere garagen, hvis du har sådan en i forhaven. Ofte kan der gøres underværker med en pensel, og selvom det kræver nogle bøtter maling og en weekend i malertøjet, er det godt givet ud. Det gør en kæmpe forskel, som helt uundgåeligt vil give haven et kæmpe løft. Hvis du ikke har mod på at gribe malerpenslen, kan du overveje, om du overhovedet har brug for en garage. Hvis du vælger at fjerne den, er der mere plads til, at dine gæster kan parkere, og du undgår at fylde skurrummet med forskellige ting og sager, som du alligevel ikke bruger til noget.

Vis din personlighed

Når haven er gjort i stand og ser flot ud, kan du overveje, om du vil give den et personligt udtryk. Måske skal der stå en hjemmelavet bænk, hvor du kan nyde din morgenkaffe og hilse på naboerne? Måske kan du lave et sjovt skilt til postkassen, der præsenterer husets beboere? Kun fantasien sætter grænser, og du kan som bekendt gøre, som du vil med din egen have.