Få en sundere hverdag

Fortæller du dig selv, at du sagtens kan leve sundt, selvom der ryger et par slikposer med i indkøbskurven? Også hvis det er hver gang? Siger du til andre, at du dyrker meget motion, fordi du altid tager trapperne til din lejlighed på 4. sal? Stop med at lyve over for dig selv, og få en sundere hverdag. Læs med i denne korte guide, hvor vi giver dig nogle nemme tips til., hvordan du får et realistisk overblik over, hvordan det forholder sig med din personlige sundhed.

Sortér i de gode råd

Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad det egentlig vil sige at leve et sundt liv. Du hører hele tiden om nye forskningsresultater, læser et indlæg på en skønhedsblog eller får et velmenende råd fra en veninde, en kollega eller en fjern slægtning til familiefødselsdagen. Kort sagt handler det om at holde hovedet koldt og bruge sin sunde fornuft. Hvis det råd, du får, lyder fuldstændigt fjollet, er det nok ikke noget for dig. Hold dig til det, der giver mening for dig og passer til den måde, du lever dit liv på. Hvis du ikke har tid til at dyrke yoga en halv time hver morgen, kan du sagtens finde en anden måde at blive morgenfrisk på. Der er sjældent kun et rigtigt svar, når det kommer til sundhed, så fortvivl ikke, hvis de første mange tips om intervaltræning eller opskrifter på grøntsagsfrikadeller ikke er noget for dig.

Lav en logbog

Det kan ende som en rigtig dårlig vane, hvis du altid springer løbeturen over, selvom den er skrevet i kalenderen, eller hvis der altid ryger en sodavand med i indkøbsnettet, når du kun skulle købe mælk i kiosken. Den bedste måde, du kan danne dig et overblik over, hvor meget du spiser, træner eller begge dele, er ved at føre en slags dagbog eller logbog over det. Start med at beslutte dig for, hvor lang tid du vil føre regnskab med din sundhed. Hvis du tvivler på din egen vedholdenhed med projektet, kan det være en god hjælp, hvis du siger til en i din familie, din sambo, kæreste eller gode ven, at du har tænkt dig at gå i gang med sådan et projekt. På den måde er du mere forpligtet til at gennemføre projektet, fordi de vil spørge ind til, hvordan det går, og sikkert bliver nysgerrige i forhold til, hvad resultaterne bliver til sidst.

Fra uvaner til sunde planer

Måske er du heldig, og logbogen beviser, hvad du hele tiden har troet; at du er sund og dyrker rigeligt med motion. Måske spiser du mere usundt, end du troede, og beslutter dig for at skrue op for løbeturene og ned for skumfiduserne. Hvis du drikker for meget alkohol, bør du straks mindske dit forbrug betydeligt, så du ikke får behov for alkoholbehandling. Du kan eksempelvis købe alkoholfri øl eller foreslå dine venner, at I laver nogle aktiviteter, der ikke involverer alkohol. Hvis du ikke får trænet så meget, som du bilder dig selv ind, kan du overveje, om du skal finde en anden sportsgren, som du er mere motiveret til.