boligindretning

5 tips til at få din bolig til at imponere besøgende

Der er få ting i verden, der føles bedre end, at få et kompliment for noget du har udrettet. En af vores bekymringer når vi får gæster på besøg er altid, hvad de synes om vores bolig. Vi gør derfor rent som om, det gjaldt vores liv. Dog er rengøringen ikke altid nok, hvis din lejlighed som udgangspunkt er kedelig i det.  Vi har herunder samlet 5 tips til hvordan du kan høste komplimenter for indretningen i din bolig og være samtaleemnet, når gæsterne tager hjem.

Gør dine vægge levende med kunst og hylder

Der er intet der gør en lejlighed mere kedelig end nøgne vægge. Ved at sætte malerier eller anden kunst på dine vægge, fylder du ikke blot lokalet ud – du starter også nemt en samtale omkring de forskellige værker. Det kan være en god måde at bryde isen på hvis du har en date på besøg for første gang, eller andre gæster, som måske kunne være nervøse.

Giv boligen liv med eksotiske planter

En eksotisk plante er en af de hurtigste genveje til komplimenter, da mange danskere ikke selv holder disse typer af planter. Der er både fysiske butikker og webshops der sælger eksotiske planter, og mange af dem tilbyder også rådgivning i forhold til at holde dem.

En god regel når man skal vælge en plante er selvfølgelig først og fremmest, at man ikke er allergisk over for den. Farverne skal også gerne passe sammen med resten af din indretning, hvis du er typen med meget farve i din bolig.

Overrask gæsterne med specielle møbler

Om det er en fatboy (sækkepude) eller et specielt kaffebord i stuen, så er specielle, eller overraskende møbler en fantastisk måde at forbedre din indretning. Kun din egen fantasi sætter grænser når du vil indrette din stue, så du kan selv vælge om du vil gøre noget specielt ved sidde området (sofa, tv osv.) eller om du vil gøre noget særligt ved spisebordet og stolene.

Gro dine egne krydderurter i køkkenet

Selvom det måske lyder som meget arbejde, så er det, at gro krydderurter i dit køkken, faktisk ikke så stor en opgave. Når det hele er plantet, skal du blot huske at vande det, som du ville med en blomst. Krydderurterne vil ellers passe sig selv og så kan du løbende høste det fra dem, som du skal bruge. Nogle vælger også bare at lade dem stå og give en dejlig aroma i køkkenet.

Hvis du ikke er så meget for krydderurter i køkkenet, kan en normal plante eller blomst også klare opgaven. Men uanset hvad du vælger, så er noget ekstra grønt planteliv i køkkenet et dejligt, friskt pust.

Invester i lys og lyd

Nogle er vores vigtigste sanser er syns -og høresansen. Derfor er det også oplagt at investere tid og energi i disse to, når du indretter din bolig. En stigende trend, der ses flere og flere steder, er opsætningen af højttalere i flere lokaler, der er koblet sammen. På denne måde går lyden gennem boligen i en flydende overgang. Man skal altså ikke tænke på at tage en bærbar højttaler med sig rundt i boligen.

I forhold til lys er der alt lige fra LED strips rundt om dit tv, for at give stemning, til specielle pærer eller lamper, der giver et bestemt indtryk af din bolig. Du kan også give den et ekstra niveau ved at have lysregulering ved tryk, hvor du blot holder fingeren på kontakten og kan styre styrken på lyset herigennem. Derved skal du heller ikke ud og investere i så mange lamper, eller levende lys for at skabe en dejlig og hyggelig stemning.