5 ting, der kan hjælpe dig til at skabe en hyggelig dagligstue

Stuen er et af de mest centrale rum i hjemmet. Dagligstuen er det rum, hvor du befinder dig, når du gerne vil slappe af, hygge dig med familien eller have det sjovt med gæsterne. Derfor er det også et af de steder, du skal lægge det største fokus, når du indretter. Her i det følgende giver vi dig fem ting, som kan hjælpe dig med at skabe en skøn og hyggelig dagligstue.

Bløde tekstiler

Når det skal lykkes dig at gøre et rum hyggeligt, skal du sørge for, at der er masser af bløde tekstiler i rummet. Det vil sige, at det er en god idé at hænge gardiner i vinduerne og lægge tæpper på gulvet – sørg dog for at placere dem sådan, at ingen kan falde over kanterne – og hav mange puder i sofaen. Gardinerne har også den effekt, at de kan skabe et mere personligt rum, da det er muligt at lukke af for den ydre verden.

Hyggekroge

I stuen er det også vigtigt at have rigeligt med hyggekroge. Det vil sige, at du skal anskaffe dig en god sofa, som er behagelig at sidde i, og som har plads til alle i husholdningen. Foruden en sofa er en lækker lænestol også en god investering. Køb en lænestol med skammel, og se hyggen komme snigende ind i rummet. En lænestol er perfekt til dig, der gerne vil hygge dig med en god bog eller gerne vil have lidt tid for dig selv. Du kan gå ind på vores side og finde den perfekte lænestol med skammel lige her.

De små detaljer gør forskellen

Hygge kommer af mange ting, men det er især de små detaljer i et rum, der kan være med til at skabe den. Det gælder blandt andet sådan noget som pyntegenstande og planter. Vær ikke bange for at have mange planter i stuen. For det meste skaber de en hyggelig stemning og giver en dejlig ro i kroppen. Hvis du ikke er en af dem, der har talenter for at holde planter i live, er det en god idé at investere i nogle af de planter, der ikke kræver den store form for pasning. Køb blandt andet sådan noget som en Monstera eller Pilea.

Vær ikke bange for farver

Hvide vægge kan være pæne at have i stuen, men du skal ikke være bange for at prøve forskellige farver. Afdæmpede farver kan nemlig være med til at give en varm og hyggelig stemning i stuen – hvilket netop er det, som du bør stile efter. Når du tænker farve ind i rummet, behøver det ikke være i form af alle rummets vægge. Det kan også give en fed stemning, hvis det kun er en af væggene, der har en farve. Tør du at gå hele vejen, kan du også forsøge dig med mønstre på væggene.

Bring personligheden ind i stuen

Sidst, men ikke mindst, er det en god idé at forsøge at tilføre rummet lidt personlighed. Det kan du blandt andet gøre med billeder. Vælg gerne billeder af familien eller lignende – og få dem forstørret, så de kan hænge i rammer på væggene.